Blog

januari 31, 2017
Tijd voor een Saal fotoboek review

Op Facebook kwam ik een bericht tegen van Saal Digital. Het bedrijf zocht fotografen om voor hen een fotoboek te testen. Aangezien ik al een tijdje van plan was wat trouwfoto’s af te drukken voor mijn bezoekjes aan toekomstige bruidsparen, kwam mij dit goed uit.

Normaal ga ik altijd met mijn i-pad op pad om de door mij gemaakte trouwreportages te laten zien maar op papier istestIMG_0068
eigenlijk nog veel mooier. En foto’s genoeg! Een paar dagen na mijn aanmelding kreeg ik bericht van Saal dat ik een fotoboek mocht testen. Helemaal top! Na diverse slechte ervaringen bij andere bedrijven laat ik trouwalbums altijd bij profotoboek afdrukken. Dit omdat ze daar echt afgedrukt worden zoals ik ze bedoeld heb en zoals ik ze zie op mijn monitor. Ik was nu wel erg benieuwd naar deze kwaliteit. Ik ben niet zo snel tevreden.

 

Mijn criteria

Zoals ik al zei vind het erg belangrijk dat de foto’s kleurecht worden afgedrukt.
Gelijk aan de daadwerkelijke situatie en aan mijn monitor, zoals ik ze heb nabewerkt. Verder is de scherpte erg belangrijk. Deze twee punten moeten samen zorgen voor een levendige foto. Daarnaast moet het boek tegen een stootje kunnen.

 

De software

Over de software kan ik simpel zijn. Wat ontzettend eenvoudig en fijn om mee te werken.

testsaal2

 

De verzending

Het boek kreeg ik binnen 1,5 week en dat net voor de Kerstdagen! Toch een drukkere tijd. Dat het boek in Duitsland wordt gemaakt heeft dus weinig invloed op de levertijd.

 

Het fotoboektestIMG_0061

De eerste indruk is prima. Het boek is goed verpakt in stevig karton met een foam-achtige hoes. Ik heb het boek met harde kaft besteld en dikke bladen. Ik ben blij verrast! De uitstraling en kleur van de foto’s is echt super mooi! De kleuren komen overeen met het beeldscherm. En de glans pakt erg mooi uit. Meestal kies ik voor zijdeglans bij bestellingen maar met glans komen de foto’s nog meer tot leven en zit er meer diepte in. De lay-flat pagina’s (platliggende pagina’s zodat de foto’s mooi overlopen zonder storende naad) werken ook prima.

 

Conclusie

Dankzij deze test zal ik zeker vaker gebruik gaan maken van Saal Digital. Ik ben zelfs al met een tweede album bezig. De foto’s komen echt prachtig tot hun recht in een stevig album! Dat is voor mij het belangrijkste. Een bijpassende box in wit of antraciet maakt het helemaal af. Ook de prijs is heel netjes! Saal Digital, bedankt dat ik jullie album mocht testen!

 

 

 

No comments
COMMENT